was successfully added to your cart.

Slovenski blog

Stik z delfini mi je odprl nove dimenzije zavedanja in možnosti življenja

By January 1, 2019 Comments
Dolphins at Kona bay

Dolphins at Kona bay

Plavati z delfini je bila moja želja že iz otroških dni

 

Ko smo se kot otroci igrali in spraševali drug drugega, kdo bi bil, če bi bila žival, je bil moj odgovor zmeraj delfin. Pa niti ne vem zakaj, saj z njimi nikoli nisem imela stika, razen preko nadaljevanke, ki se je malce starejši otroci še spomnite, Flipper. Ampak zmeraj, ko sem na delfine pomislila, se je v meni vzbudil ta neomejen občutek svobode in radosti. Veliko kasneje sem ugotovila, da je radost tudi znanstveno dokaza frekvenca, ki jo delfini spodbujaja in oddajajo s svojim zvokom.

Tudi Hawaji so bili dolgo nekje na mojem listku želenih potovanj, a sem na njih pravzaprav pozabila. Veliko se govori o njih, v vseh ameriških filmih so in sčasoma so izgubili svoj sijaj v mojem srcu, vse dokler…

Nekako v stilu, ko je učenec pripravljen, se pojavi učitelj, se je tudi meni na moj 40 rojstni dan vse poklopilo. Neglede na to, da sem imela dva še relativno majhna otroka, ki sem ju kar za dva tedna pustila doma, sva s partnerjem odpotovala na Hawaje in to z enim razlogom. Plavati s svobodmi delfini v odprtem oceanu. Noro, kajne? Vse se je poklopilo, najprej informacija in močan klic, da je plavanje s svobodnimi delfini tam mogoče, nato pa še čas in denar za potovanje. Sanje so se res uresničile.

Občutki so čudoviti že, ko stopiš na tla letališča na tem majhnem otočku sredi širnega Pacifika, ko te objame prijetna tropska sapica in občutiš vonj orhidej in oceana. Letališče je namreč kar odprto.

hawaii-nature

Nekaj dni kasneje, ko smo se s čolnom prvi dan odpravili na širen ocean v iskanju skupin delfinov, je bilo moje navdušenje podobno bombi pred eksplozijo. Nisem prav vedela, kaj naj pričakujem, ali naj me bo strah, ker so tako veliki, ali me bodo delfini pogledali v oči in plavali blizu mene, ali kaj…

Kolegica, ki je bila z nami na čolnu me je pomirilila in dejala, da me ni treba biti strah, saj so niso tako veliki. OK, sem si rekla. Takoj, ko je čoln ustavil in smo se znašli v zalivu, kjer so se zadrževali delfini, sem seveda med prvimi z velikim razburjenem skočila v vodo. A delfini so nasproti mojim pričakovanjem držali distanco.

Plavali smo z njimi, a noben se mi ni približal tako kot bi želela. Prav preveč sem hrepenela po njihovi pozornosti. Morda se bo komu to zdelu čudno, a že takoj sem z njimi vzpostavila povezavo, ki bi jo lahko najbolje opisala s telepatijo. Točno sem vedela, kaj mi sporočajo.

In sporočilo je bilo:

Vemo, da si tukaj, ne skrbi. Občuti to veselje, saj le ko ne pričakuje nič, lahko pričakuješ vse.

Zelo močno sporočilo, ob katerem se se zamislila. Do mene pa je prišlo z veliko silo in jasnostjo, kot da bi enostavno prešlo v mene. To se mi je kasneje začelo dogajati konstantno in danes sem sposobna njihova sporočila tudi kanalizirati.

Moje veliko razburjenje pa se je po prvem dnevu končalo z glavobolom zaradi pretesno nastavljene maske in razočarjanja, ker nisem prejela pozornosti, ki sem si je želela. Kot majhen otrok.

Naslednji dan sem bila že bolj mirna in s to energijo zaplavala med njih. Tudi oni so se v skladu s tem odzvali.

Najlepše srečanje pa sem doživela predzadnji dan mojega potovanja, ko sem zelo zgodaj odhitela v Kalekakua zaliv (Pot bogov), kjer sem vedela, da se bodo zagotovo zadrževali v zgodnjih jutranjih urah. Iz obale sem, sedaj že izurjena opazovalka delfinov, opazovala, ali so tam in ali bom v daljavi zagledala kakšne plavuti. Težko jih je opaziti, razen, če točno veš, kaj moraš opazovati, saj plavuti lahko zamenjaš z valovi. In bili so v zalivu. Hkrati pa se je tam že zbrala majhna skupina ljudi, ki so že plavali z njimi. Hitro sem si nadela masko in plavuti ter zaplavali proti njim. Ob tem sem si pela mojo verzijo pesmi; You are my sunshine in sicer nekako takole:You are my dolphin, my lovely dolphin, please come and swim with me… ter se hkrati v mislih pogovarjala z njimi in jim povedala, da jutri odhajam domov in da bi si želela, da se en pride igrati z menoj. Delfini se namreč radi igrajo igre z listi in enega sem našla v oceanu ter ga vzela s seboj.

Preživite dan v objemu vibracij radosti in modre ljubezni – predavanje 

 

Komaj sem priplavala do njih, se je iz skupine ločil en delfin in priplaval do mene. Neverjetno, najraje bi ga objela. A se delfinov ne dotika, razen če sami pridejo in se te dotaknejo, To je nek kodeks obnašanja v njihovem okolju, pa tudi zaradi raznih možnih bakterij, ki jih lahko tako prenesemo nanje. Prav tako se jih z bliskavico ne fotografirapod vodo, saj nimajo ščita na očeh tako kot mi pred tako svetlobo in jim s tem lahko poškodujemo oči. Še nekaj drugih stvari je pomembnih, ko se odpravite plavati z delfini. Najpomembneje je, da se zavedate, da s tem vstopate v njihov počivalni prostor, v njihovo splanico, kjer spijo ter, da jih z agresivnim obnašanjem motite in se zato umaknejo. Raje počakajte, jih začutite in se sinhronizirajte z njihovim načinom, s skupino in na tak način plavajte z njimi in ne proti njim.

Nato pa sva bila oba kak meter ali več pod gladino in priplaval je v moji smeri ter se ustavi kak meter in pol pred menoj ter me gledal točno v oči. Imel je zelo nagajiv pogled in priznam, da sem se ustrašila, ko me je  takole gledal. Nato pa je s polno hitrostjo, pravi sprint je to bil, začel plavati proti meni in tik pred mano zavil navzgor, skočil ven iz vode in se zavrtel. Noro!!! Te občutke je resnično težko zajeti z besedami, ki so na voljo. To je potrebno doživeti.

Potovanje na Big Island na Havajih, kjer lahko plavaš s svobodni delfini kar iz obale, če veš kje se zadržujejo, me je za zmeraj spremenilo. Nekatere stvari tega močnega klica na otok, so komaj kasneje začele dobivati svoje povezave, ko sem otok potovala še večkrat.

Strast, ki jo čutim in željo po tem, da to izkušnjo, ki predstavlja pravi preobrat v razmišljanju, čutenju in dojemanju sveta ter sebe v njem, želim deliti tudi z drugim in zato se pripravila čudovit Havajski mastermind, oddih intutivnih vodij. Če te pritegne in si želiš stika s svobodnimi delfini, pa tudi kiti, ne odlašaj in se nam pridruži.

Tukaj je še nekaj zanimivih znanstvenih dejstev o delfinih

Delfini imajo sonar, s katerim zaznavajo, kaj se dogaja v njihovem okolju. Ko smo v njihovi bližini nas »skenirajo« — spoznavajo — in tako zaznajo blokade v našem telesu ter jih z zvokom raztapljajo. Delfini oddajo vibracijo čiste ljubezni, ki je usklajena s frekvenco 7,5 Hz — naraven pulz naše DNK. Ko vibrira s to frekvenco, je naša DNK v popolnem sozvočju. Tako delfini kot kiti delujejo v polju skupne zavesti. Kit je v tem smislu tako mogočen kot bi bilo združenih 30 delfinov skupaj.

Ko smo napeti, jezni ali polni drugih negativnih čustev, se to ravnovesje poruši. Ti občutki niso v skladu z naravo. Znanstveniki so ugotovili, da je frekvenca 7,5 Hz najbolj blagodejna za vsa živa bitja na Zemlji. Ko smo uravnani z njo, sproščeni in v skladu z naravnim svetom, pomeni, da smo zdravi, zadovoljni in prisotni v trenutku.dolphis-retreat-hawaii-intuition

Na svojih ptovanjih na Hawaje sem se srečala tudi z energijo, pesmijo in mogočnostjo kitov, ki se v toplih tropskih vodah ob obalah Kone nahajo pozimi. Mir, lepota in povezanost s svetom, ki sem jih občutila, ko sem se potopila in slišala njihovo pesem, so nepozabni občutki. Videla sem odpiranje naših srčnih čaker in energije, ki se je iz njih širila navzven kot metulj, ki razpre svoja krila.

Odkar sem leta 2012 prvič plavala s svobodnimi delfini ob obalah Kone, se moja povezava z njimi samo poglablja in s tem se širi tudi moja zavest. Ta pa presega omejitve materialnega sveta, odpira vrata novim tehnologijam, s katerimi lahko izboljšamo življenje tukaj in sedaj ter k zavedanju o enosti in pomembnosti vloge vsakega posameznika na tem planetu. Težko opišem občutek prisotnosti v trenutku, miru, ljubezni, lepote in miline, ko si z delfini v modrem oceanu, kjer ni časa, kjer je samo svoboda gibanja in v katerem se informacije širijo hitreje kot drugje.

Ljudje mislijo, da delfini zdravijo, a pravzaprav se zdravimo sami. Delfini in tudi kiti nam le pomagajo uravnati frekvence organov na to, da se lahko nato sami pozdravimo. (Joan Ocean, Dolphins into the Future, 1997)

Moja povezanost z delfini presega golo radovednost. To je moj portal do vesolja, manifestacije in občutenja veselja tukaj in sedaj. Slika našega življenja tukaj in sedaj je le košček v mozaiku utripa našega univerzuma, ki je predvsem ženska energija kreacije – kreativnosti – kot so to skomunicirali delfini na mojem zadnjem obisku pri njih Februarja 2016.

Havajski mastermind, delfini, čudovita energija otoka še v sliki

caribbean-291021_1920dolphins-timdlphins-hawaii-retreatcraters-mauna-keatamara-whales-sanctuarydelfini2volcano-havai-retreathawaii-healing-peace-banianhawaii-healing-peacehawaii-parkmauna-kea-hawaii-sunsetmaunakea-hawaii-retreat

SaveSave

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak